Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neznámá tvář

Jak využít aplikace pro vyhledávání obrázků

article preview

Víte, kdo je na obrázku? A jak souvisí obrázek s češtinou?

 

 

 

Ranveig. Wikimedia.org: Tchaikovsky [online]. 2005-01-27 [cit. 2016-04-24]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Tchaikovsky.jpg>.

 

 

 

Pokud jste skladatele nepoznali, zkuste na svém Androidu použít Goggles. Tato aplikace umí obrázek “přečíst” a najít k němu potřebné informace.

 

Obrázky nabízí tajemství a Goggles klíč. Chvilka napětí a skloňování cizích vlastních jmen se může změnit v objevování. Učebnicová cvičení žáky “baví” tvorbou správného tvaru jména a příjmení v závorce. Co jim ale předložit malý projektík - dohledejte jména osob na fotkách a teprve po zjištění informací, kdo co napsal, vytvořil a složil, doplňte pracovní list v správném tvaru.

 

Abychom my učitelé předešli doplnění typu “Faust je nejslavnější dílo Goetha Awarda.”, je potřeba obrázky nejen najít, ale i ověřit, jaké stránky se vlastně načítají. Nový modul Obrázky RVP.cz nám může být nápomocen.

 

Školní tablety tablety jsou v hodině samotné samozřejmě výhodou, ale děti si aplikaci snadno nainstalují na své mobily. Na iPadu a iPhonu lze použít aplikaci Camfind nebo Blippar, výsledky ale nejsou tak přesné. Instalaci aplikací v tomto případě obejdeme v Safari, když dlouze podržíme zahnutou šipku a přepneme do úplné verze stránky. Pak už stačí v Google záložce “obrázky” fotografii nahrát.

 

A umíte si představit práci s Goggles v dějepisu nebo přírodopisu?

 

Za informace ohledně aplikací děkuji komunitě GEG Učte s námi.

 

 

Tři autoři

 

Obrázek není z mluvnice, ale z literatury, kdy žáci podobným způsobem vyhledávali známé autory.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář