Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co znamená Pepouš?

Pepouš je skupina pro učitele základního školství se zájmem o zapojení moderních technologií do výuky a využívání aktivizačních metod ve výuce. Je nám blízká myšlenka sítí (PLN = personal learning networks). Síť je online propojení několika osob, kteří mají společné zájmy a kteří si vzájemně pomáhají pomocí různých aplikací vyhledávat informace a zároveň je sdílet.

      Název Pepouš jsme převzali od Mgr. Pavlíny Hublové a znamená PEdagog POstižený Učitelským Šílenstvím.

    Zúčastnit se můžete různými způsoby. Nejjednodušší je zařídit si účet na Twitteru a posílat zprávy a odkazy s tagem #pepous. Tag je označení kategorie, do které zprávičky spadají. Úplně stačí propojit se s jednotlivými členy pomocí Twitteru. Mezi další užívané tagy patří #zem2cz pro odkazy na zeměpis a #rvpcz pro odkaz na Portál. Kromě klasických odkazů můžete na Twitter přidávat i odkazy na své články na vašem blogu nebo vašich stránkách, dále odkazy na práce žáků, popř. žádosti o pomoc (otázky).

   Na vlastním Pepoušově blogu můžete nejen sledovat články, ale také se zúčasnit Pepoušova chatu, stačí si jen zařídit účet u Googlu. V současné době se nejčastěji pohybujeme na Google+: inapadnik.blogspot.cz/

   Oceňujeme každý nápad i odkaz, který nám pomůže vyznat se ve stále rostoucím světě informací, propojit učitele  a umožnit tak další sebevzdělávání. V případě zájmu vám samozřejmě rádi poradíme.

Novinka: Pepoušové vytvořili stránky, kde najdete jednotlivé členy skupiny. Můžete si tak snadněji vybrat, koho sledovat. http://www.uctesnami.cz/

 

Aktualizace: 9. 9. 2012

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář